Vi er stolte af at kunne præsentere den allerførste vinder af Sklerodermiforeningens Forskningslegat.

Vinder er:

Fie Juul Praastrup. Medicinstuderende på Aarhus Universitets Hospital (AUH).

Fie modtager Legatet for projektet:

Brug af sundhedsydelser i almen praksis og på hospitaler før en diagnose med systemisk sklerodermi (SSc): Et landsdækkende dansk registerstudie.

Fie modtager 20.000 Kr. til brug for dataupload og datahentning, Danmarks Statistik.

Fie kommer til Sklerodermiforeningens generalforsamling den 28. oktober og fortæller om projektet.

Stort tillykke til Fie.

 Dette projekt udspringer af et allerede etableret samarbejde mellem Reumatologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital og Forskningsenheden for Almen Praksis, Aarhus. Den forskningsårsstuderende (Fie) vil være ansat på Led og Bindevævssygdomme, som har den nødvendige infrastruktur og et veletableret forskningsmiljø. Forskningsenheden for Almen Praksis har stor erfaring med den anvendte metode og datahåndtering, der anvendes i det aktuelle projekt. Fie vil således indgå i en forskergruppe, som har indgående erfaring med metoden anvendt i projektet, udbredt erfaring med sundhedstjenesteforskning og epidemiologi samt specialiseret ekspertise i pleje af patienter med SSc i Danmark.

Forskergruppen håber, at dette projekt kan bidrage til, at såvel befolkningen som sundhedsprofessionelle bliver informeret om SSc, hvorved diagnosen kan opdages tidligere i forløbet. Ved at opdage sygdommen tidligere kan sygdomsudviklingen bremses, og multiple organskader begrænses. Desuden ønsker vi at sætte fokus på udvikling af samarbejde mellem de forskellige specialiserede behandlingsenheder, der arbejder med sklerodermi-patienter.

Formålet med dette projekt er at undersøge SSc-patienters brug af sundhedsydelser i almen praksis og på hospitaler 36 måneder forud for diagnosen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på hvad der sker og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Du har nu tilmeld dig vores nyhedsbrev