29. juni – International Sklerodermidag

Patienter med Sklerodermi er mere sårbare overfor COVID-19

FESCA, Den internationale papaplyforening for Sklerodermiforeninger, fejrer endnu engang International Sklerodermidag med en opmærksomhedskampagne for personer med sklerodermi, også kendt som systemisk sklerose.

Sklerodermi er en sjælden autoimmun og kronisk sygdom, der påvirker kroppen ved at gøre bindevævet stift. Skaderne kan påvirke huden og også indre organer, som lunger, hjerte og nyrer. Patienters livskvalitet er hårdt påvirket. Det kan blive meget svært at trække vejret, at spise og endda at smile.

Tidlig diagnose er vigtig. Hvis du oplever sure opstød, har hævede bløde fingre og dine hænder ændrer farve, skal du straks kontakte din læge!

Sygdommen kan opstå i alle aldre, men det er hyppigere hos kvinder mellem 30 og 50 år. Huden og indre organer kan blive ødelagt af Sklerodermi. Den kan være livstruende og der er endnu ikke nogen behandling. Dog er der succesfulde behandlinger til rådighed for de enkelte organer.

COVID-19 pandamien har tvunget os til at redefinere vores kampagnebudskab og gøre opmærksom på, hvor vigtigt det er at beskytte patienter med Sklerodermi. Især dem med lungeproblemer og dem, som får immundæmpende medicin, da de har reduceret immunforsvar. Vi kan derfor få alvorligere symptomer, hvis vi får virussen.

En video og andet grafisk materiale er en del af vores kampagne og vil blive delt af 28 foreninger I 22 lande for at øge den offentlige opmærksomhed og forståelse blandt nationale og internationale myndigheder og institutioner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på hvad der sker og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Du har nu tilmeld dig vores nyhedsbrev