Du er her: Forside Information Nyheder Vederlagsfri fysioterapi

Vederlagsfri fysioterapi

 

Regionerne og Danske Fysioterapeuter indgik i efteråret 2013 en ny aftale omkring økonomien i vederlagsfri fysioterapi. Samtidig betyder aftalen at den primære behandlingsform skal være holdtræning for patienter med progressive lidelser, herunder sklerodermi.

 

Ordningen vederlagsfri fysioterapi var oprindeligt målrettet patienter med svært fysisk handicap. I 2008 blev denne udvidet, således at vederlagsfri fysioterapi også er for patienter med progressive lidelser. 

 

Med den nye aftale september 2013 betyder det, at der fra 2014 fastsættes en grænse for antallet af "tilladte" individuelle behandlinger i forhold til antallet af behandlingsydelser i alt. Dermed lægges der op til at behandlingsformen for patienter med progressive lidelser, herunder sklerodermi, i højere grad skal være holdtræning. 

 

For at komme i betragtning til vederlagsfri fysioterapi skal du ifølge Sundhedsstyrelsen høre under gruppen personer med funktionsnedsættelse som følge af progressiv sygdom og opfylde følgende henvisningskriterier:

  • Du har en funktionsnedsættelse som følge af en progressiv sygdom

  • Din tilstand er varig

  • Du har en diagnose, som på diagnoselisten er klassificeret som en progressiv sygdom. Diagnosen er stillet af sygehusafdeling eller speciallæge i neurologi, reumatologi eller andet relevant speciale. 

Det er din læge, der vurderer om du har ret til vederlagsfri fysioterapi efter Sundhedsstyrelsen's retningslinjer.

 

Du kan finde en fysioterapeut på sundhed.dk.

 

Læs mere

 

Aftalen ml. regionerne og fysioterapeuterne

Sundhedsstyrelsen

Vejledning om adgang til vederlagsfri fysioterapi

Bekendtgørelsen om tilskud til vederlagsfri fysioterapi

Sundhedsloven

Artikel fra Fysioterapeuten - fysioterapeuternes fagblad

 

 

 

 

 

HOTLINE


Hvad enten du er nydiagnosticeret eller er stødt på nye udfordringer, så kan det nogle gange være godt at have én at tale med.  
Læs mere 

 

NYHEDSBREV


Tilmeld dig nyhedsbrev her.

 

Ønsker du ikke flere nyhedsbreve? Klik her.  

 

 

 

Følg også med på Facebook
FØLG OS PÅ FACEBOOK

 

 

 

FESCA Dansk Sklerodermi og Raynaud forening er medlem af FESCA, the Federation for European Scleroderma Associations. Læs mere

 

 Politik for databeskyttelse