Du er her: Forside Information Nyheder Svar fra Dansk Cardiologisk Selskab

Svar fra Dansk Cardiologisk Selskab

 

Til Sclerodermiforeningen.

 

Tak for henvendelse dateret 19. november 2018 vedr. ekkokardiografiske  undersøgelser af patienter med  systemisk sclerodermi.

 

Dansk Cardiologisk Selskab (DCS) er enig i, at patienter med sklerodermi bør følges med årlige ekkokardiografier, men mener at DCS kan have svært ved at implementere dette. Det er reumatologerne der primært følger disse patienter, og DCS’ indtryk er, at disse patienter ikke kun følges på Skejby og Rigshospitalet, men også kan ses på andre matrikler. Eksempelvis ses mange patienter også i Odense, hvor det vides, at patienterne skannes årlig. Vi anerkender dog, at der godt kan være afdelinger, hvor dette ikke sker.

 

Vi har besluttet, at anføre i det nye kapitel om pulmonal hypertension i vores nationale behandlingsvejledning (NBV), at patienter med sklerodermi bør ekkokardiograferes årligt, men da reumatologerne ikke læser NBV, er DCS ikke overbevist om, at det løser problemet.

 

Venlig hilsen

 

Henrik Steen Hansen
Overlæge, dr.med.
Formand for Dansk Cardiologisk Selskab
Hjertemedicinsk afd. B 
Odense Universitetshospital
DK-5000 Odense C
Tlf.: +45 65 41 20 40
Mobil: +45 29 44 02 01
E-mail: henrik.steen.hansen@rsyd.dk

HOTLINE


Hvad enten du er nydiagnosticeret eller er stødt på nye udfordringer, så kan det nogle gange være godt at have én at tale med.  
Læs mere 

 

NYHEDSBREV


Tilmeld dig nyhedsbrev her.

 

Ønsker du ikke flere nyhedsbreve? Klik her.  

 

 

 

Følg også med på Facebook
FØLG OS PÅ FACEBOOK

 

 

 

FESCA Dansk Sklerodermi og Raynaud forening er medlem af FESCA, the Federation for European Scleroderma Associations. Læs mere

 

 Politik for databeskyttelse