Du er her: Forside Information Nyheder Nyt forskningsprojekt om håndtræning søger deltagere

Nyt forskningsprojekt om håndtræning søger deltagere

Du har mulighed for at deltage i et håndtræningsprojekt på Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade.

 

Patienter med systemisk sklerodermi taber ofte håndfunktion og får svært ved at udføre almindelige daglige aktiviteter. Vi undersøger, om patienter med sklerodermi har større effekt af at opvarme hænderne i et paraffinbad, frem for lunkent vand, før håndøvelser. 

Som deltager skal du være over 18 år og diagnosticeret med systemisk sklerodermi. En kort forundersøgelse ved overlæge Klaus Søndergaard på reumatologisk afdeling, Aarhus Universitetshospital, vil afgøre, om du kan deltage i projektet.

 

Deltagere trækker lod om at deltage i en af to følgende grupper:

-          Opvarmning af hænderne i lunkent vand

-          Opvarmning af hænderne i paraffinbad

 

Alle deltagere får tilpasset et håndtræningsprogram, som anvendes til hjemmetræning. Deltagerne skal møde op i Ergoterapien på Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade, for at få målt håndfunktion og selvvurderet helbred ved indtrædelse i studiet, samt efter 3, 6 og 12 måneder. Efter 6 og 12 måneder foregår der samtidig en kort lægeundersøgelse af hænderne.

 

Ønsker du at deltage, kan du kontakte overlæge Klaus Søndergaard på telefon 78 46 42 19 eller mail klausoen@rm.dk.

 

Læs mere om projektet i deltagerinformationen på dette link: https://dl.dropboxusercontent.com/u/19341120/Deltagerinformation.pdf

 

Vær opmærksom på, at transportudgifter kun dækkes ved sædvanlige lægekontroller efter Region Midtjyllands regler. Såfremt du deltager, uden at være patient på Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade, dækkes eventuelle transportudgifter ikke.

 

 

HOTLINE


Hvad enten du er nydiagnosticeret eller er stødt på nye udfordringer, så kan det nogle gange være godt at have én at tale med.  
Læs mere 

 

NYHEDSBREV


Tilmeld dig nyhedsbrev her.

 

Ønsker du ikke flere nyhedsbreve? Klik her.  

 

 

 

Følg også med på Facebook
FØLG OS PÅ FACEBOOK

 

 

 

FESCA Dansk Sklerodermi og Raynaud forening er medlem af FESCA, the Federation for European Scleroderma Associations. Læs mere

 

 Politik for databeskyttelse