Du er her: Forside Information Nyheder Ny spændende undersøgelse om forhøjet tryk i lungekredsløbet

Ny spændende undersøgelse om forhøjet tryk i lungekredsløbet

Hvis du kommer til kontrol med Systemisk Sklerodermi (eller: systemisk sklerosis (Ss)som er den korrekte diagnose nu) på Marselisborg Hospital i Aarhus i disse dage, vil du sikkert blive spurgt, om du vil deltage i en undersøgelse.

 

 

Undersøgelsen vil gennem et screeningsprogram vise, om du skal undersøges yderligere for forhøjet tryk i lungekredsløbet. Det betyder, at du skal igennem nogle undersøgelser, herunder en lægesamtale, en blodprøvetagning, et hjertekardiogram (EKG) samt en udvidet lungefunktionsundersøgelse og en ultralydsundersøgelse af hjertet. Det er alle undersøgelser, som du sandsynligvis  har prøvet før. Undersøgelsen får ikke indflydelse på dine øvrige kontrolbesøg.

 

Du bestemmer naturligvis selv, om du vil deltage i undersøgelsen. Efter deltagelsen vil du personligt modtage en orientering om de undersøgelser, du har fået taget.

 

Screeningsprogrammet kaldes for DETECT-algoritmen. Ved at anvende screeningsprogrammet kan lægerne på et tidligt tidspunkt i din sygdom finde ud af, om du skal undersøges yderligere for forhøjet tryk i lungerne. Hvis det viser sig, at der er mistanke til forhøjet tryk i lungekredsløbet, vil du blive tilbudt yderligere udredning, og eventuelt relevant behandling og kontrolforløb.

Lægerne vil med undersøgelsen beskrive og anvende DETECT-algoritmen på patienter med systemisk sklerosis (Ss).  Lægerne kan sætte ind med behandling på et tidligt tidspunkt i dit sygdomsforløb, og derved bedre prognosen væsentligt. Behandlingen vil være en tabletbehandling i første omgang.  

 

Undersøgelsen udføres af lægerne Anne Braa Olesen og Jane Baumgartner-Nielsen, begge Aarhus Universitets Hospital, i samarbejde med bl.a. hjertemedicinsk afdeling og lungemedicinsk afdeling. Projektet er støttet af Actelion Pharmaceuticals.

 

 

 

 

HOTLINE


Hvad enten du er nydiagnosticeret eller er stødt på nye udfordringer, så kan det nogle gange være godt at have én at tale med.  
Læs mere 

 

NYHEDSBREV


Tilmeld dig nyhedsbrev her.

 

Ønsker du ikke flere nyhedsbreve? Klik her.  

 

 

 

Følg også med på Facebook
FØLG OS PÅ FACEBOOK

 

 

 

FESCA Dansk Sklerodermi og Raynaud forening er medlem af FESCA, the Federation for European Scleroderma Associations. Læs mere

 

 Politik for databeskyttelse