Du er her: Forside Information Nyheder Din patientsikkerhed - din underskrift

Din patientsikkerhed - din underskrift

Sammen med 25 andre patientforeninger i Danmark dækkende ca 34.000 patienter støtter Sklerodermiforeningen op om underskriftindsamlingen Din patientsikkerhed - din underskrift.

 

Omkring 300.000 mennesker, heraf måske også dig, risikerer at blive fejlbehandlet, fordi danske psykiatere har valgt at samle en række fysiske sygdomme under det psykiatriske forskningsbegreb ”funktionel lidelse”.

 

Indtil videre drejer det sig om ca. 30 fysiske sygdomme som tinnitus, piskesmæld, præmenstruelt syndrom (PMS), kronisk hovedpine, bivirkninger af HPV-vaccine, lændesmerter, m.fl. Nogen af disse mennesker får i dagens Danmark en psykiatrisk diagnose, selvom de er 100 % psykisk raske. Deres symptomer forklares med antagelser om”forandringer i hjernen”. Hypotesen savner både videnskabeligt bevis og erstatter uden videre de fysiske WHO diagnoser, som allerede eksisterer for disse lidelser.

 

Med ”funktionel lidelse”, får du at vide af din læge, at du er syg, fordi du tror, at du er syg. At du bare skal ignorere dine symptomer eller have psykiatrisk terapi og psykofarmaka, som jo ikke hjælper på fysisk sygdom. Det kunne ligne eksperimentel behandling. F.eks. får mange arbejds- og miljøskadede mennesker pålagt et individuelt ansvar for samfundsskabte gener pga. el- og kemikalie-overfølsomhed.

 

Selv om ”funktionel lidelse” IKKE er en diagnose, men et psykiatrisk forskningsbegreb (sammen med Bodily Distress Syndrome (BDS) øges anvendelsen af disse begreber hele tiden i vores social- og sundhedssystem. Antallet af syge, som fejlbehandles under hypotesen "funktionel lidelse", øges da også år for år. Din sygdom, kan være den næste som ulovligt vil blive omlagt til en psykiatrisk diagnose.

 

Derfor er også din patientsikkerhed truet!

 

Diagnosticering af sklerodermi kan være en langsommelig proces, og med de mange diffuse symptomer man kan have, er der fare for at blive placeret i gruppen "funktionel lidelse". 

 

Underskriftsindsamlingen handler om at få den KORREKTE diagnose, og dermed korrekt behandling og udredning. Og dette er yderst vigtigt i forhold til diagnosticering af sklerodermi. 

 

Sammen med de andre patientforeninger ønsker vi

 

• AT Sundhedssystemet og det sociale system ophører med brugen af det psykiatriske forskningsbegreb ”funktionelle lidelser” (og BDS) til fysisk syge.

• AT det psykiatriske forskningsbegreb ”funktionelle lidelser” (og BDS) fjernes i de journaler, hvor det er opført som forklaring på fysiske symptomer og eksisterende diagnoser.

• AT ansvar for alle disse nævnte fysiske WHO-sygdomme flyttes ud af psykisk regi.

• AT det danske sundhedssystem kun bruger de korrekte, dvs. somatiske diagnosekoder for disse fysiske sygdomme. (Ifølge WHO er det ulovligt at give en sygdom mere end en kode.)

 

Gå til underskriftindsamlingen her: http://www.skrivunder.net/din_patientsikkerhed

 

LINKS OM "FUNKTIONELLE LIDELSER" 

 

Dansk Selskab for Almen Medicin vejledning:

http://vejledninger.dsam.dk/funktionellelidelser/?mode=visKapitel&cid=652&gotoChapter=652 

 

Henvendelse fra psykiatrien bag Funktionelle Lidelser til Arbejdsgruppen for udarbejdelse af Funktionelle Lidelser i Sundhedsstyrelsen, Sundhedsministeren m.fl.: 

http://www.ft.dk/samling/20161/almdel/suu/bilag/55/1682329.pdf   
(Kort version )

 

https://www.dropbox.com/sh/xaffarwk9ctd2sd/AAA16CCO7DX8TlBoea1ZM6GHa?dl=0  
(Lang version)

 

Konklusionen af Etisk Råds arbejde med problematiske diagnoser, bl.a. "funktionelle lidelser"

http://www.etiskraad.dk/etiske-temaer/diagnoser/publikationer  

 

HOTLINE


Hvad enten du er nydiagnosticeret eller er stødt på nye udfordringer, så kan det nogle gange være godt at have én at tale med.  
Læs mere 

 

NYHEDSBREV


Tilmeld dig nyhedsbrev her.

 

Ønsker du ikke flere nyhedsbreve? Klik her.  

 

 

 

Følg også med på Facebook
FØLG OS PÅ FACEBOOK

 

 

 

FESCA Dansk Sklerodermi og Raynaud forening er medlem af FESCA, the Federation for European Scleroderma Associations. Læs mere

 

 Politik for databeskyttelse