Du er her: Forside Arrangementer International sklerodermi dag

International sklerodermi dag

At have en sygdom som stort set ingen har hørt om er kan være en ensom affære. Især når diagnosticering kan være en langsommelig affære.

 

Sklerodermi Dag opstod på initiativ fra Fesca, hvor fokus er at fortælle andre, inklusiv det medicinske område, hvad det betyder at have sklerodermi.

 

29. juni er dagen hvor vi værdsætter og fejrer modet hos de patienter og pårørende, som kæmper en daglig kamp mod / med sklerodermi, og hvor vi arbejder for at ens behandling for patienter i hele Europa.

 

I februar 2010 havde vi den allerførste verdenskonference indenfor systemisk sklerodermi i Firenze i Italien med deltagere fra hele verden. Her blev besluttet at 29. juni vil blive markeret i andre dele end Europa. Sklerodermi Dag voksede således fra nul til International Sklerodermi Dag på blot 2 år, og bliver markeret i lande i Europa, Australien, Canada, USA, Brazilien, Argentina, Indien og mange andre lande.

 

 

Hvorfor International Sklerodermi Dag d. 29. juni?

Paul Klee, den kendte schweiziske kunstmaler, havde sklerodermi, og efter års kamp mod sygdommen døde han d. 29. juni 1940. Det ses bla i maleriet som er valgt til brug for International Sklerodermi Dag. Se andre af hans værker her.

 

 

HOTLINE


Hvad enten du er nydiagnosticeret eller er stødt på nye udfordringer, så kan det nogle gange være godt at have én at tale med.  
Læs mere 

 

NYHEDSBREV


Tilmeld dig nyhedsbrev her.

 

Ønsker du ikke flere nyhedsbreve? Klik her.  

 

 

 

Følg også med på Facebook
FØLG OS PÅ FACEBOOK

 

 

 

FESCA Dansk Sklerodermi og Raynaud forening er medlem af FESCA, the Federation for European Scleroderma Associations. Læs mere

 

 Politik for databeskyttelse